17 September 2024

Vijf veelgestelde vragen over het Waarderingsplatform beantwoord #2

We krijgen regelmatig vragen over de werking van het Waarderingsplatform. Waarom staan er maar vier sectoren op het platform? Wordt het platform nog uitgebreid naar andere sectoren? Hoe kan ik het pilootproject mee evalueren als organisatie? In deze rubriek beantwoorden we vijf veelgestelde vragen over het Waarderingsplatform.

Towfiqu Barbhuiya Ozubnc 6E2s Unsplash
Is het Waarderingsplatform gratis?

Ja, het Waarderingsplatform is gratis. Een organisatie kan zich aanmelden om deel te nemen en wordt dan – na het ondertekenen van een deelnameovereenkomst – op het platform geplaatst. De organisatie hoeft hiervoor niets te betalen.

Hoe kan ik het pilootproject mee evalueren als organisatie?

Je kan het pilootproject mee evalueren door ons op verschillende manieren feedback te bezorgen. Je kan bijvoorbeeld een bevraging invullen, deelnemen aan een klankbordgroep of jouw vragen stellen tijdens een van onze informerende webinars. Meer weten? Geef gerust een seintje via contact@waarderingsplatform.be.

Hoe kunnen mensen met een mentale handicap, taalachterstand... een waardering schrijven?

Wie het niet eenvoudig vindt om zelf een waardering te schrijven, kan zich laten helpen door een familielid of een mantelzorger. Ook een onafhankelijke vertrouwenspersoon binnen een organisatie, zoals een maatschappelijk werker, mag een waardering schrijven namens (en samen met) de gebruiker.

Waarom staan er maar vier sectoren op het Waarderingsplatform?

Het idee voor het Waarderingsplatform kwam er na een debat in het Vlaams Parlement over de ouderenzorg. Vlaams Minister van Welzijn Hilde Crevits pikte het op en breidde het uit naar alle Vlaamse welzijnssectoren: ouderenzorg, kinderopvang, jeugdhulp en personen met een handicap. Tijdens de testfase, die loopt tot eind 2025, focussen we ons op een aantal werkingen binnen deze sectoren. Samen met hen bekijken we wat werkt en wat niet en wat we daaruit kunnen leren.

Wordt het Waarderingsplatform uitgebreid naar andere sectoren?

Tijdens de testfase, die loopt tot eind 2025, focussen we ons op een aantal werkingen binnen de sectoren ouderenzorg, kinderopvang, jeugdhulp en personen met een handicap. Samen met hen bekijken we wat werkt en wat niet en wat we daaruit kunnen leren. Daarna is er eventueel een uitbreiding mogelijk naar andere werkingen binnen deze sectoren en andere sectoren, maar daar hebben we momenteel nog geen zicht op.

 

Foto © Unsplash, Towfiqu barbhuiya

Ook interessant voor jou

Schermafbeelding 2024 11 04 121932

Wat betekent het als een waardering anoniem gepost wordt?

04 November 2024
Nappy Sh9bcdxnykq Unsplash

Dag van de ouderen: ervaringen uit de woonzorgcentra in de kijker

21 October 2024